יום שבת, 9 ביוני 2012

מגדיר הדגים הרשמי חלק 1

מגדיר דגים
אהלן חברים, הגיע הזמן שיהיה לנו מגדיר דגים. שיעזור למתחילים לדעת איך להזהר ומאיזה דגים.
אני רוצה לציין, שהמגדיר באמת יעזור גם למתקדמים ולכל הקהילה. שיהיה קיראה מהנה! :-)
------

משפחת הסילגוניים
שם המכונה בישראל: טלויזיה .
שם לועזי: silver sillago.
שם מדעי : סילגו נודד /sillago sihama.




הערות על הדג
דג שחדר לים התיכון דרך תעלת סואץ. הדג נפוץ מאוד, כך שהוא לא נדיר לקנייה ולא קשה לדוג את ה"טלויזיה".
ניתן לדוג את הדג משוברי גלים. או מדייג מהחוף. הדג מסתובב בלהקות ענק על חופי הים התיכון.


הערות אישיותאני אישית נתקל בהמון דגים כאלו, דג טעים ומשובח בטעמו. מומלץ לעשות אותו בטיגון ויש לכם ארוכה משובחת!
אורך מקסימאלי של הדג: עד 30 ס"מ. דג עם חרטום שפיץ טיפה.
--

משפחת הסכניים
שם המכונה בישראל: אראס.
שם לועזי: rabbitfish.
שם מדעי: סיכן משויש / siganus luridus.



הערות על הדגדג בין הראשונים שחדר לים התיכון דרך תעלת סואץ. דג נפוץ מאוד בכל חופי הארץ שלנו ובכל מימי הים התיכון. הדג ניזון בעיקר מיורקת הפזורה על האבנים ומצימחיית ים. דג שמאוד קל להשיג בכל חנות דגי ים, וכמו כן קל מאוד לדוג אותו על בצק פשוט.
הדג בעל קוצים מאוד מאוד חדים, יש להזהר באחיזתו. מומלץ אף רצוי להחזיק אותו עם כפפה או מפית. הקוץ הראשון בגבו ארסי ומאוד לא נעים כשתדקרו מהדג, אז הזהרו.

הערות אישיות
אראס דג מאוד טעים, לעיטים יוצא לי לדוג אותו במטרת טיגון בלבד. דג מאוד נפוץ בחופים. ניתן לדוג על כל שובר סלעים או מקום מוסלע בסביבת החוף.
--

משפחת הניצרניים
שם המכונה בישראל: נצרן/חזיר ים.
שם לועזי: gray triggerfish.
שם מדעי: ניצרן ים תיכוני/balistes carolinensis.




הערות על הדגהנצרן הוא דג שכבר קשה לראות על חופינו, אבל עדיין יש נצרנים לא בתדירות גבוהה. הדג חי סמוך לקרקע, לרוב נמצא בעומקים גדולים. או באונייות טבועות/צוללות/ושאר כלי שייט שטבעו. בנוסף נפוץ על המון ריפים בעומק. דג שמאוד יפה במראה החיצוני שלו, ובעל קוץ אחד בגבו שמאוד בולט. שממנו חובה להזהר. עונת הרבייה של הדג היע בעיקר בקייץ. בעל קשקשים עבים מאוד וקשים לניקו. בשר הדג משובח בטעמו.

הערות אישיותחשוב צליין שנתקלתי המון בדג הזה, אבל לא יצא לי לטעום את הדג. אבל שמעתי מכמה אנשים שהוא מאוד טעים! כנראה ששוה לנסות את טעמו.
--

משפחת הספרוסייםשם המכונה בישראל: סרגוס.
שם לועזי: white sea bream.
שם מדעי: סרגוס מסורטט/iplodus sargus.




הערות על הדגהסרגוס הוא אחד הדגים הנפוצים ביותר בים התיכון. נפוץ בין סדקי סלעים, מערות/בורות. מגיע לגדלים יפים של עד 2 קילו ומעלה אבל בחופינו קשה לראות גדלים של מעל קילו. ניזון בעיקר מצמחיה ימית, וסרטנים.


הערות אישיותסרגוס סרגוס, אחד הדגים הטעימים עבורי. דג בין אחד היפים יצא לי לתפוס לא מעט סרגוסים שגם הטעם שלהם היה על הכיפאק. דג טים מאוד, ממליץ מאוד לתפוס כאלו. ניתן לתפוס בצלילה/חכת בוס/פתיונות - גמברי/בצק.
--

שם המכונה בישראל: ג'רבידה.
שם לועזי: common pandora.
שם מדעי: agellus erythrinus.



הערות על הדג
דג החי בלהקות צפופות בים פתוח ,מעדיף איזור חולי ובוצי עד להגעה לבגרות,ניזון בעיקר מדגיגים קטנים וחסרי חוליות.



הערות אישיותאת האמת לא יצא לי לתפוס עדיין את הדג הזה, אבל אכלתי ג'רבידה כמה פעמים. דג מאוד טעים ומשובח בטעמו.
ממליץ לנסות, לא תתבאסו. 
--

שם המכונה בישאל: סולבי.
שם לועזי: salema.
שם מדעי: סלפית צהובת פסים/sarpa salpa.



הערות על הדגדג הסולבי נמצא בלהקות ענק באיזורים רדודים ובעלי צמחיה ימית. כגון אצות וכל השאר. דג שמשובח בטעמו, מומלץ לעשות את הדג בתנור. מה שנותן לדג יותר טעם.

הערות אישיותדג הסולבי נורא טעים. יצא לי מס' פעמים לאכול אותו במסעדות. וגם כשתפסתי לא מזמן אחד, דג באמת טעים. לא תצטערו!
ניתן לזהות את הסולבי בסימני העיכר שלו: פסים מוזהבים על גבי הדג.
--

שם המכונה בישראל: מרמור/מרמיר.
שם לועזי: striped sea bream.
שם מדעי: שישן מסרטט/lithognthus mormyrus.





הערות על הדגדג המצוי בלהקות המפוזרות על החוף, כגון בריפים הסמוכים לחוף. ניצן לדוג אותו משבורי גלים. ועוד.
הדג ניזון לרוב מצמיחה ימית, ועסב (אצות/ירוקת).

הערות אישיותהדג מרמיר הוא מאוד טעים ואחד הדגים האהובים עליי. דג שקל נורא לדוג אותו אםשר גם בירוקת ויש סיכוי רב שייתפס לכם. דג שמגיע לגדלים מאוד יפים ומרשימים. בהצלחה בתפיסה!
--

תגובה 1: