יום שבת, 9 ביוני 2012

מגדיר הדגים הרשמי חלק 3

משפחת המוסריים
שם המכונה בישראל: מוסר.
שם לועזי: meagra.
שם מדעי : מוסר מלכותי /argyrosomus regius.




הערות על הדג
דג המוסר הוא דג שמשובח בטעמו, ניתן למצוא אותם על החוף. דג מאוד מאוד טעים, ומומלץ. מסתובב בלהקות קטנות של 2 עד 4 חתיכות של הדג. ניזון מדגים קטנים. זמן עונת הרבייה היא בחורף.

הערות אישיות
יצא לי המון המון פעמים לאכול את הדג הזה בחיי. טעם של גן עדן, דג ממש טעים. עדיין לא יצא לי לתפוס אותו. אבל מומלץ בחום לנסות.
--

שם המכונה בישראל: סיאנס.
שם לועזי: brown meagre.
שם מדעי: אוכם גדול קוץ/ sciaena umbra.





הערות על הדג
דג החי בסלעים של ריפים בעומק 3-40 מטרים. הנמצא בסוגות של 2 ומעלה. דג חביב מאוד על הצוללנים, טמשובח בטעמו.
דומה למוסר מאוד אך בצבע חום כהה יחסית. עונת הרביהה מתחילה מ-אוקטובר.

הערות אישיות
דג מאוד טעים לפי מה ששמעתי. מעולם לא ניתקלתי בו. אך אני מאוד רוצה לנסות את טעמו של הדג. ממליץ בחום ע"פ אנשים שסיפרו לי שהטעם שלו מאוד טעים.
--


משפחת הגומברים
שם המכונה בישראל: גומבר.
שם לועזי: bluefish.
שם מדע: גומבר טורפני/pomatomus saltator.




הערות על הדג
דג מהיר מאוד, החי בלהקות קטנות. מהמצב הקשה של הדגה בארץ כבר קשה לראות את הדג, הדג נתפס לרוב ע"י דייג בצלילה חופשית, ודייג בז'רז'ור. כמו כן הדג ניזון מדגים קטנים כגון ביזרי, סרדינים וכו'. טעם הדג מאוד טעים.

הערות אישיות
אני אישית לא יצא לא להתקל בדג וגם לא לתפוס אותו, אך ע"פ סיפורים מחברים באמת שווה גם לטעום את הדג. מה שמאפייין את הדג שהוא משבוח בטעמו.
--

משפחת הרעמתניים
שם המכונה בישראל: דוראדו.
שם לועזי: common dolphin fish.
שם מדעי: רעמתן כחלחל / coryphaena hippurus.



הערות על הדג
דג מאוד מהיר ונודד למרחקים ארוכים מאוד. ידוע כמלווה סירות ומכאן שמו העממי דג דולפין ,ניזון מדגים וחסרי חוליות ,נתפס בעיקר במים פתוחים ולעיתים נדירות מתקרב לחוף.

הערות אישיות
דג יפה מאוד ביופיו, נדיר לראותו קרוב לחוף. אבל הדג מגיע לגדלים מרשימים של יותר מ10 קילו. סנפיר גב לאורך כל הגוף,מיבנה גוף יחודי ,צבע יחודי לדג.
--

משפחת הקיפוניים
שם המכונה בישראל: בורי.
שם לועזי: flathead grey mulet.
שם מדעי: קיפון גדול ראש/mugil cephalus.



הערות על הדג
הבורי חי בלהקות במגוון רחב של אזורי מחיה ,ריפים טבעיים,שברי גלים ומרינות ,ידוע כאוכל כל ובעל כושר עמידות גבוהה ,אחד הדגים הנפוצים החופי ארצנו. דג שקל מאוד לתפוס. גם בבוס, גם בפתיונות, ובמיוחד בצלילה.
לדג הבורי יש עוד 2 סוגים, בורי הדהאבן ו-טוברה.

הערות אישיות
אני ודג הבורי זה סיפור אהבה כבר, כמה שאני מת על הטעם של הדג הזה. אוהב לתפוס אותו ובאמת שקל לתפוס את הדג הזה, מגע לגדלים מרשימים של קילו ויותר. 
--
משפחת הקוליסיים
שם המכונה בישראל: פמידה/פלמוד.
שם לועזי: narrow-barredqspanish mackrel/Spanish Mackerel.
שם מדעי: סקומברן זריז / scomberomorus commerson .



הערות על הדג
דג שחדר לים התיכון דרך תעלת סואץ והצליח לשגשג באיזרונו בעשרים שנה האחרונות ,כיום נחשב לנפוץ באיזור הים התיכון.
דג שנתפס לצערנו ברשתות המון המון, אבל הדג הוא מאוד טעים, ולכן גם יקר מאוד.

הערות אישיות
דג מאוד מאוד טעים, הפלמידה נתפסת לרוב בריפים עמוקים מאוד. רוב האנשים שתופסים פלמידות הם הצוללנים.
--

שם המכונה בישראל: טונה שחורה.
שם לועזי: little tunny. 
שם מדעי: טונית אטלנטית/ euthynnus alletteratus.



הערות על הדג
דג חברתי החי בלהקות בגוף המים ,ונחשב לשחיין מעולה ,ניזון מדגי להקות כגון סרדינים ועוד.
דג השוחה יותר מ50 ק"מ ביום. דג נפוץ למדי ובשרו המשובח אהוב על חובבי הסושי והסביצ'ה.
לדג הטונה יש עוד 2 סוגים, טונה כחולה ו-אלבקור.

הערות אישיות
דג הטונה הוא מאוד טעים, כמו כן אין אחד שלא טעם מהדג הטעים הזה. מומלץ גם למי שלא ניסה. טעים בסושי מאוד.
ממליץ לכולם לטעום!.
--

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה