יום שבת, 9 ביוני 2012

מתכונים טעימים לדגים

מתכונים טעימים לשלל שתפסתם
שם הדג: מושט
מוצרים: 4 דגי מושט. (אמנון).
כוס וחצי מיץ לימון משומר.
2 בצלים פרוסים לרצועות.
2 עגבניות פרוסים לרצועות.
4 שיני שום פרוסים לפרוסות.
חצי כוס שמן.
כפית אבקת שום.
רבע כפית כרכום.
פפריקה מתוקה /חריפה.
2 כפות תבלין לדגים (אני משתמשת בתבליני מיימון).
4 פלפלים סודנים (לא הכרחי).
2 כפות כוסברה קצוצה .
2 לימונים.
מלח.

אופן הכנה: משרים את הדגים למשך שעתיים עם מים , מיץ לימון משומר ומלח. שוטפים היטב.
מכינים בלילה מ: חצי כוס שמן , פפריקה מתוקה/חריפה ע"פ הטעם , תבלין לדגים, אבקת שום, שום, כרכום ומלח.
מניחים בתבנית את הבצל והעגבניות ומעל שמים את הדגים. מברישים במברשת את הדגים בבלילה משני הכיוונים ובפנים הדגים.
מפזרים מעל את הכוסברה וסוחטים את הלימונים מעל הדגיםמכסים בנייר כסף ואופים ב - 180 מעלות חצי שעה.

זמן הכנה: חצי שעה.
חוות דעת: מאוד טעים.





שם הדג: שפמנון (לא כשר).
מוצרים:
שפמנון מתחת ל5 ק"ג\מעל.
בצל וגזר.
1 ק"ג בקר טחון.
5 פרוסות לחם.
פלפל מלח שום.
אופן הכנה:
לוקח סכין חדה וחזקה, באמצע הראש של השפמנון יש שקע, הסכין נכנס לשם בכוח 3-5 CM, הבחור מת(אולי יפרפר קצת חח), מתכון ראשון:
קציצות לשפמנון מעל 5 ק"ג: חותך לאורך הגב עד הזנב(חתך בעומק 5MM.לאט לאט עם הסכין מפשיט את העור(תופס את העור מושך וחותך, לאט לאט),
חותך את הראש, מוציא את הקישקא, עושה פילה (חותך לאורך עמוד השידרה משני הצדדים-מתקבלות 2 חתיכות ארוכות של בשר נטו),
טוחן את הבחור במטחנה(אני מוסיף לאחד של 5KG :בצל+1KG בקר טחון+5 פרוסות לחם), מטגן, פלפל מלח שום לטיבול.
לקציצות יש טעם של הבקר רק יותר שומנית,כמו כבש(שפמנון הוא מאוד שומני).
מתכון שני: בקדרה משפמנון מתחת ל5 ק"ג: בקדרה מתחת ל5 KG אחרת לא נכנס לקדרה/שומני מידי. מוציא קישקא, חותך ראש, פורס לסטייקים(1CM),
לוקח סיר גדול (ממתכת עבה, או סיר לחץ) מפזר גזר על הקרקעית, ואז 2-3 סטקים, ושוב גזר ושוב סטיקים...1-3 כוסות מים (אתה מוסיף, כמו שמכינים בקר בקדרה).
10 דקות באש גבוהה,ואז 30 דקות באש נמוכה. להוסיף 2 עלי מרווה פלפל מלח לפני הפעלת הגז... טעם ליגה אחרת ! זה המתכון שבו אני לרוב משתמש.
זמן הכנה: 
40 דקות.
חוות דעת: 
טעם ליגה אחרת.





שם הדג: טלויזיה
מוצרים: לפחות 30 טלויזיות
קערה עם ביצה
קערה עם קמח
מלח
אופן הכנה: לוקחים כ 30 טלויזיות ומנקים אותם.
שמים אותם במים עם לימון במשך חצי שעה.
לוקחים קערה עם ביצה ושמים בה כפית מלח ומערבבים, לוקחים את הדגים ומכניסים אותם לקערה עד שהם מתכסים בביצה.
מכניסים את הדגים לקמח עד שהם מתכסים בקמח.
שופכים למחבת שמן שכמעט ויכסה את התחתית של המחבת ושמים את הדגים.
אחרי 2-3 דקות הופכים את הדגים על הצד השני ובתאבון!!!
זמן הכנה: אם המחבת גדולה אז 10 דקות 2-3 נגלות.
חוות דעת: הדג הכי טעים שיש!
אפשר לאכול שלם עם העצמות ואפשר להפריד את העצמות מהבשר בזמן האכילה לא בעיה.





שם הדג: מושט (מתכון פשוט יותר).
מוצרים:
1\2 תפו"א.
מלח ופלפל.
לימון.

אופן הכנה:
ראשית אחרי שניקיתם אותם תדליקו את התנור על מצב גריל, זה אומר שרק החלק העליון עובד בלי התחתון.
שימו נייר כסף על התבנית, קלפו תפו"א ופרסו אותו לפרוסות יפות לא עבות מידי על מנת שיתבשלו טוב מבפנים !
תניחו את הדג/דגים באמצע, פזרו מעט מלח וממש מעט פלפל שחור, שימו בתנור על טמפרטורה של 185 מעלות
וכשהכל מתחיל לקבל מעט צבע תוציאו את התבנית ותנו 3 חיתוכים על הדג עם סכין ממש חדה כדי שלא יהרס לכם הדג,
אחר"כ תהפכו את הדג\דגים והתפו"א לצד השני, בגלל שהתנור עובד על מצב גריל אז צריך להפוך לצד שלא הוכן היטב,
ותחזירו לתנור כשהכל יתחיל לבעבע שם ותראו שהצבע ממש מוצהב על התפו"א והדג הודחם יפה יפה תוציאו תשפריצו קצת מיץ מהלימון ובתיאבון !

זמן הכנה: 
40 דקות בערך.
חוות דעת: מתכון מאוד פשוט, והדגים יוצאים מאוד טעימים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה