יום שבת, 9 ביוני 2012

מדריך לדייג בורים


דג בורי:


דג בורי -קיפון גדול ראש או בשמו הלועזי Mugil cephalus
הינו דג החי בלהקות שנעות עד לעשרות פריטים אך נצפו גם כפריטים בודדים (בדרך כלל הבוגרים שבינהם)
הדג מתחלק ל3 זנים שונים בינהם נכללים: בורי דהבן /בורי טוברה /בורי בודמר
מזונם העיקרי של הבורים הוא עשבים/בצק אך במפתיע חלקם אוכלים גם בשר.
דג הבורי הוא דג מאוד חשדן ומאוד זהיר לכן בכדי לתפוס אותו צריך לנקוט במשנה זהירות.
יש לציין כי הבורי הינו דג של מים מלוחים ומים מתוקים כאחד, וניתן למצוא אותם במקורות מים מתוקים ומלוחים בזנים שונים.

מיקום: את הדג הבורי ניתן למצוא כמעט בכל סוגי ים, בדרך כלל בקרבת החוף (חופים חוליי,חופים סלעיים, וחופים מעורבים)

סגנונות דייג:את הבורים ניתן לדוג בכמה סגנונות של דייג, חשוב לציין שבכדי להגדיל את הסיכוי לתפיסת בורי יש למשוך את תשומת ליבו בעזרת ריסוס של בצקים על המים, כגון חלות, פיתות, לחמים למיניהם ובכך למשוך את להקתו לאיזור הדייג(כמעט אי אפשר בלי) חשוב לציין כי בורי אינו כשאר הדגים באים אוכלים באכזריות ובורחים אם אפשר, כמו שציינתי הוא דג חשדן ולכן אם הקרס גדולה מידי או משהו מטריד אותו בפתיון הוא לא יאכל, ואם הוא יאכל הוא לא ילעס הוא ימצוץ לכן מומלץ על בצק מסטיק עם קרסים קטנות מאור וחוט דג שלא ירגיש!
-בוס : יש להצטייד בחכת בוס שעורכה נע בין 5-9 מטר, בחוט מרכזי שעוביו נע בין 0.30 ל 0.35 מ"מ לחוט הריג יש להצטייד בחוט שעוביו נע בין 0.20 ל 0.25 מ"מ
מצוף קטן / ניתן לעבוד על רגש(כלומר ללא מצוף שמרגישים אכילות לתת הוקסט קטנטן) וקרסים הנעות בין 7-12 בגודלן מומלץ 12 אך את זה אני משאיר לשיקולכם.
כעת הריג יראה כך

-פתיונות: בכדי לדוג בורים עם סט פתיונות עליכם לעבודה בשיטת מלכודת פיתה/ או כך
בומבט: הבומבט משמש כמצוף, הבומבט חייב להיותצף / חצי צף, ואין צורך במשקולת כלשהי.
הערה : גודלו הפיסי של הבומבט ומשקלו אינם מהווים בעיה ואינם מרתיעים את הדגים!
אל החלק התחתון של הבומבט מומלץ לחבר סיכה לחיבור מהיר כדוגמת ה-Norman Speed Clip או סיכה דומהללא סביבול.


בומבט מחובר לסיכת נורמן



הריג
אל החלק התחתון של הבומבט נקשור זוג קרסים בריג כפול שאורכו 30 עד 50 ס"מ.
אם הריף רדוד או שהים בשפל, נעדיף ריג קצר – ולהיפך.
בעת קשירת הקרסים יחד ניצור מרווח של 1 ס"מ בין קרס לקרס. שוויון באורך הריג יגרום לכך שבצק המסטיק יצמיד את הקרסים זה לזה – שגיאה נפוצה של מתחילים.

הקרסים קשורים במרווח אחד מהשני

חיבור הקרסים לסיכה / לסביבול התחתון יתבצע בקשר פנימי פשוט.
את ראש הריג הכפול יש להשחיל כלולאה דרך הטבעת של הסיכה ואז, מהצד השני, להעביר בתוך הלולאה את הקרסים ולהדק.
קוטר החוט הרצוי לבניית הריג הוא 0.20 עד 0.30 מ"מ.

חיבור הקרסים לבומבט


מידת הקרס המומלצת היא 9 אך ניתן להשתמש גם בקרסים קטנים יותר (מידות 10 עד 14).
מניסיוני, דגי בורי גדולים ישתחררו בקלות מקרסים במידות קטנות.
אני מעדיף להשתמש בקרסים קשורים המסופקים עם ריג מוכן (לולאה), אך ניתן, כמובן, לקשור את הקרסים באופן עצמאי.
הקרס שאני מעדיף מתאפיין בצוואר קצר ובמבנה מעוקל.

קרסים קשורים, הזולים בשוקמגיעים עם ריג ארוך

-זרזור: לעיתים רחוקות נתפסים בורים בזרזור, לא ניתן עדין להבין את אופן פעולתם ולמה הם עושים את זה אך מעטים המקרים שהם נתפסים(כלומר יש עדין סיכוי קטן)
-רשתות: אין יותר מידי מה להרחיב שבאקה, זריקה איסוף בום דגים שיטה דבילית לא מהנה שמוציאה את כל הכייף מהדבר.




הכנת בצק המסטיק
קיימים מיתוסים לא מעטים בכל הקשור להרכבו של בצק המסטיק. המתכון ה-"סודי" שלי מבוסס על שני מרכיבים: מים וקמח.
בפיו של הבורי אין שיניים, וצורת האכילה שלו מזכירה את האופן בו בני האדם אוכלים ספגטי – הוא "שואב" את הבצק. לכן נודעת חשיבות רבה להכנת הבצק הדביק והצמיגי אותו אנו מכנים "בצק מסטיק".
הכנת הבצק תתבצע ממש רגע לפני תחילת הדיג, כי גם טריות הבצק חשובה:
· אל כלי האחסון שהכנת, מזוג מים מתוקים עד שמפלס המים יגיע לשליש מגובה הכלי.
· למים שבכלי הוסף קמח חיטה לבן במנות קצובות, כך שעם כל תוספת הקמח יתמוסס במים והבלילה תישאר נוזלית.
· בעזרת סכין, ערבב את הבלילה תוך שאתה מקפיד למנוע היווצרות גושיםבלילת הבצק אמורה להיות חלקה ואחידה לחלוטין.
· לאחר שהוספת את הקמח בהדרגה וערבבת היטב, אתה אמור לקבל עיסה דביקה. בשלב זה בצע בדיקת מוכנות:
- טבול את הסכין בעיסה והרם אותה כלפי מעלה.
- אם הבצק מחליק בקלות ונושר מן הסכין, הוסף מעט קמח והמשך לערבב.
- בשלב בו הבצק נדבק לסכין ונמתח כמו מסטיק אך אינו נושר מהסכין – הבצק מוכן לשימוש.
להנאתכם המלאה
נערך לאחרונה על י

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה